Судові експерти висловились за доцільність прийняття кодексу етики судового експерта

21 листопада 2016, 17:14
Про Кодекс етики та багато інших питань у сфері судової експертизи говорили на засіданні секції в КНДІСЕ
   Протягом двох днів провели засідання секції судових експертиз об’єктів інтелектуальної власності та секції з теоретичних, загально-методичних, процесуальних та організаційних питань судової експертизи Науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи.
   17 листопада 2016 року на базі Київського науково-дослідного інституту судових експертиз відбулося засідання секції судових експертиз об’єктів інтелектуальної власності Науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи, що є консультативно-дорадчим органом, який створений Міністерством юстиції України з метою удосконалення наукової роботи, сприяння підвищенню результативності наукових розробок та якості експертної діяльності науково-дослідних установ судових експертиз.
    У роботі секції взяли участь директор Департаменту судової експертизи та експертних досліджень у сфері інтелектуальної власності Стародубов І.В та начальник відділу досліджень об’єктів інтелектуальної власності та інформатизації Кісіль Наталія Валеріївна.  
     Під час засідання було розглянуто технічну документацію щодо НДР, які плануються до виконання з 2017 року, а також обговорено хід виконання НДР, що проводяться відповідно до тематичного плану наукових робіт НДУСЕ Мін’юсту на 2016 рік. Зокрема, Кісіль Н.В. доповіла щодо результатів виконання НДР «Методика проведення експертних досліджень літературних творів наукового характеру».
     На другий день роботи секції з теоретичних, загально-методичних, процесуальних та організаційних питань судової експертизи Науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи ключовим питанням стало обговорення доцільності розробки Кодексу етики судового експерта. В результаті було прийнято одноголосне рішення щодо необхідності розробки кодексу, дія якого буде поширюватися як на судових експертів, що працюють у державних спеціалізованих експертних установах, так і експертів, які не є працівниками цих установ.
 
Кісіль Наталія Валеріївна