Підписано меморандум про співпрацю між Департаментом та НДІ інтелектуальної власності НАПРН України

05 грудня 2016, 14:24
   Меморандум про співпрацю між Департаментом судової експертизи та експертних досліджень у сфері інтелектуальної власності ДП "Інформаційні системи" Державної судової адміністрації України та Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України було підписано 2 грудня під час конференції “Актуальні проблеми судової експертизи у сфері інтелектуальної власності”. Підписання відповідного документу знаменує новий шлях у співпраці між науково-експертними установами.
   Заступник директора НДІ інтелектуальної власності НАПрН України з експертної роботи Олександр Дорошенко відзначив, що в умовах, коли відбуваються реформи і в сфері судової експертизи, і інтелектуальної власності, дуже важливо експертному середовищу працювати разом. Бо ніхто краще практиків не пояснить, як має проходити реформа, що потрібно змінювати і яких результатів треба добиватись.
   В свою чергу, директор Департаменту Ігор Стародубов звернув увагу, що пів року з часу старту Конституційної реформи, яка заклала початок змінам в судовій системі — це символічна дата і для проведення круглого столу, і для підписання Меморандуму про співпрацю між установами. Однозначно лише фахівці, науковці, атестовані експерти можуть і повинні напрацювати та запропунувати представникам влади ті системні зміни, які дозволять провести реформу і в сфері судової експертизи, і у сфері інтелектуальної власності.
   Також Меморандум про співпрацю був підписаний з Науково-дослідним центром судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України. Усі підписанти Меморандуму погодились, що така співпраця має посилити командну роботу та забезпечити якісний результат реформ вже у 2017 році.
 
Стародубов Ігор Вадимович