Свідоцтва патентні повірені отримали в день 25-ти річчя з моменту створення патентного відомства України

27 січня 2017, 18:52
   27 січня 2017 року в Державній службі інтелектуальної власності України (ДСІВ) 20 фахівців отримали свідоцтва представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених). Таким чином, вони поповнили когорту професіоналів, які віднині відповідально й належним чином представлятимуть інтереси творчої еліти, винахідників та науковців у справах з питань інтелектуальної власності (ІВ).
   Свідоцтва патентним повіреним вручила в.о. Голови ДСІВ Антоніна Малиш. Вона, зокрема, привітала своїх нових колег у сфері ІВ, підкресливши, що «патентні повірені» – це відповідний статус і віднині його вчорашні здобувачі є представниками своїх клієнтів перед державною системою правової охорони інтелектуальної власності України в усіх питаннях щодо об’єктів ІВ  від експертизи до практики реалізації прав. Також Антоніна Малиш зазначила, що сьогодні удвічі приємніше проводити вітальну церемонію: на 27 січня припадає досить визначна подія в історії державної системи правової охорони ІВ – 25 років з моменту створення патентного відомства України (Постанова Кабінету Міністрів від 29 січня 1992 року № 29 «Про створення Державного патентного відомства України»). За словами Антоніни Малиш, найбільш приємним залишається той факт, що й дотепер у згаданій сфері працюють люди, які стояли у витоків патентної системи України, розробляли перші законодавчі акти, що лягли в основу її функціонування:
    У той час також було створено й новий інститут - інститут патентних повірених. Сьогодні частиною цього інституту стали й ви! Це надихає на конструктивну та ефективну роботу!, - відзначила в.о. Голови ДСІВ. - Успіхів вам і професійних досягнень. Будьте гідними носіями щойно здобутого почесного звання, неухильно дотримуючись загальнолюдських принципів моралі, зокрема й по відношенню до клієнта. Надавайте послуги тільки якісно, радьте нам, як покращувати роботу в межах загальної справи. Лишаймося друзями та партнерами: для нас головним завжди є заявник, ми максимально відкриті для кожного з вас, – наголосила у своєму зверненні до атестованих Антоніна Малиш.
    У свою чергу Голова Атестаційної комісії, начальник управління забезпечення промислової власності ДСІВ Інна Шатова, зачитала відповідний Наказ про реєстрацію патентних повірених та відзначила високий рівень професіоналізму цієї групи. Також Інна Шатова побажала окриленій її словами аудиторії творчої наснаги та гарних клієнтів. Суть роботи патентних повірених є незмінною – на благо системи на користь клієнта!
    Прізвища 20 патентних повірених внесені до офіційного державного реєстру. На сьогодні їх загальна кількість становить 514 осіб. Вітаємо колег!

Джерело: Державна служба інтелектуальної власності

 

Стародубов Ігор Вадимович