З нагоди святкування всесвітнього дня інтелектуальної власності проведено семінар «Інноваційна діяльність та практика судового захисту»

27 квітня 2017, 17:22

   26 квітня 2017 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся семінар, приурочений святкуванню Міжнародного дня інтелектуальної власності, в якому від Департаменту взяли участь начальник відділу досліджень об’єктів інтелектуальної власності та інформатизації Кісіль Наталія Валеріївна, експерт цього відділу Бегуш Наталія Вікторівна, та начальник відділу економічних досліджень Поліщук Інна Юріївна.
    З вітальним словом виступили Ільченко М.Ю., проректор з наукової роботи НТУУ «КПІ», академік НАН України; Барбаш В.А., заступник проректора з наукової роботи НТУУ «КПІ»; Андрощук Г.О., завідувач лабораторії правового забезпечення розвитку науки і технології НДІ інтелектуальної власності НАПН наук України. Модератором даного заходу виступив Струтинський В.Б.
  Кісіль Наталія
доповіла про особливості засобів доказування при визнанні або порушенні прав інтелектуальної власності з ілюстраціями судової практики.
Важливість комерціалізації інтелектуальної власності на прикладах винахідників мільйонерів та винахідників невдах або альтруїстів висвітлила присутнімПоліщук Інна.
   З цікавою доповіддю «Патентуй изобретения с молодости – не упусти шанс стать миллионером» виступила директор компанії IPStyle, патентний повірений України, адвокат Ортинська Марія. На прикладах своєї компанії вона закликала учасників семінару реалізовувати та охороняти свої геніальні ідеї на практиці.
    Про «Лікарський засіб як об’єкт права промислової власності» розповіла Писєва Василіса.
    На прикладах судової практики України та США Троцька Валентина доповіла про правила вільного використання твору з навчальною метою.
   Проведення даних заходів є ключовою ланкою між питаннями розвитку інновацій, які сприяють культурному та економічному розвитку суспільства, та їх ефективному захисті в суді.

 

Бегуш Наталія Вікторівна